torstai 9. lokakuuta 2008

hik

Olen ollut humalassa (lievästi) kaksi kertaa elämässäni. Kumpikin kerta oli epämiellyttävä. Sitten ostin pullollisen ilman reseptiä saatavaa yskänlääkettä ja pian tajusin kuuluvani siihen yhteen prosesnttiin kansasta, joka saa sivuvaikutuksia siitä... mihin minä hukkasin sen paperin? jostain vaikuttavasta aineesta. Olen tässä nyt kolme tuntia kärvistellyt jotenkin tutunoloisen huimauksen ja pahoinvoinnin kourissa, ja muutenkin on sellainen tunne että nyt ei aivot toimi kunnolla. Ei siis enää ikinä Resilaria minulle. Mutta ei muuten yskitä enää. Metrossa yskiessäni sörnäisten ja itäkeskuksen välillä olisin muistaakseni ihan mielelläni ottanut kännit saadakseni sen tikahtumisen tunteen poois.

Känni kerran vuodessa! Vuonna 2006 lämmitin punaviiniä flunssantorjumiseksi, mutta alkoholi ei palanutkaan pois siitä. Vuonna 2007 olin häämatkalla, eikä mies halunnut osallistua kuohuviinipullon tyhjentämiseen. Vuonna 2008 kännään yskänlääkkeellä, jolla ei muka ole vaikutuksia ajokuykyyn rtai koneiden käytöön, paskat sanon minä! Eikä kukaan välitä minusta, myrkytyskeskuksessa käsketään soittamaan apteekkiin, mieheni katsoo elokuvaa ja äiti muistelee että sama juttuhan se oli kofeiinin ja sokerin kanssa.

ps. Mitä se on se etanoli jota siinä lääkkeessä myös sanottiin olevan?

7 kommenttia:

T kirjoitti...

"Asioita joita et tiennyt yskänlääkkestäsi" tai "http://fi.wikipedia.org/wiki/Etanoli": "Etanolin hapettuessa elimistössä syntyy asetaldehydeja, jotka ovat myrkyllisiä ja aiheuttavat pahoinvointia."

Ei muuta kuin Flamin' Moe-drinksua tekemään ;)

Sushi kirjoitti...

Mullakin on Resilaria, mutta musta se on vielä aika mietoa mömmöä verrattuna siihen 80-90-luvun yskänlääkkeeseen, jota lapsena sain. Ennen vanhaan apteekit teki itte yskänlääkkeitä ja niissä oli kai usein kodeiinia (ks. wikipedia).

Musta on aika luonnollista, että keskushermostoon vaikuttavilla aineilla (Resilarissa dekstrometorfaani) on sivuvaikutuksia, pikemminkin musta semmoset täsmälääkkeet on ihan ihme juttu. Esim. lihasrelaksantit väsyttää, mutta tavallaan se on tarkotuksenmukastakin, kun ei pysty riehuun, vaan on pakko levätä.

Etanoli on jonkinlaista alkoholia, mutta ei sitä Resilarissa oo kun vaivaiset 50 mg / ml, kun taas esim. Echinaforce-auringonhattu-uutteessa sitä on 518 mg/ ml (jos oon ymmärtäny oikein ja kummassakin on sitä samaa etanolia eikä jotain eri variaatioita). Kas tässä taas erittäin epäasiantuntevaa farmasian pätemisen ääntä! XD

Vähänks Simpsoneissa se Flamin' Moe oli paras! :D

Inana kirjoitti...

Olen vaikuttunut vaivannäöstäsi.

Mutta en kyllä muista tuota Flamin' Moeta. Valaiskaapa.

Sushi kirjoitti...

Se oli Homerin keksimä drinkki, jossa oli mm. yskänlääkettä. Moe otti sen myyntiin baarissaan omana ideanaan.

Mua vähän arveluttaa, kun tein taas pienen kokeilun ruoanlaitossa. Mulla on nimittäin ollu iät ja ajat jääkaapissa balsamiviinietikkaa, jota en oo millään saanu vedettyä, koska se on niin pahaa. No, kaadoin sitä sitten aika reippaasti riisien keitinveden joukkoon. Paha maku ei niinkään pelota, mutta toivottavasti etikka ei kiehuessaan muutu myrkylliseks... No, kohta sen näkee.

Inana kirjoitti...

Pese tukkas sillä. Mekin saatiin jotain ihme mauste-etikkaa häälahjaks, arvaa vaan onko käytetty. En oo vielä uskaltanut laittaa päähäni, pidän enemmän omenaviinietikan hajusta tukassani kuin muusta. Ei niin että olisin haistanutkaan niitä pulloja (2). Ne ovat kyllä kauniit.

Inana kirjoitti...

Herranen aika, nyt vasta tajusin ettei nimimerkki T olekaan kumpikaan niistä T:istä jotka tunnen. Tai olin tajunnut sen kyllä aikaisemmin, mutta unohtanut.

T kirjoitti...

Lisää vaikuttavuutta: http://en.wikipedia.org/wiki/Flaming_Moe

T:t tuplaantuvat toisinaan teidän tietämättänne. Tuloksena tuntemattomista tulee tuttuja tai toisinpäin. Traagista, tosin tarpeellista tekstinikkarien tietotason tarkistamiseksi ;)