tiistai 5. tammikuuta 2010

Lämmin saippuavesi

Luin pitkään erästä blogia, jossa puhuttiin kirjoittamisesta, tiskauksesta ja rooiboksesta. Päädyin juomaan valkoista teetä (saan siitä jotain tekemistä käsille ja suulle ilman turhia lisäkilokaloreita - pitäisikin opetella juomaan teetä aina kun uskoo haluavansa suklaata) ja haaveilemaan tiskistä - harmi, ettei keittiössä taida olla paljoakaan pestävää. Siellä on tiskattu, tosiaan, jo kahdesti tänään.

Itse asiassa päädyin haaveilemaan myös kirjoittamisesta, vaikken tiedäkään miltä tuntuu kirjoittaa fiktiota (en halua edes kokeilla, niin kuin en myöskään piirtämistä ja näyttelemistä - liian vieraita lajeja minulle, ja lopputulos raastaisi sielua). Koska en osannut päättää, yrittäisinkö aloitella nimistön esseetä (jonka dedis on kahden viikon päästä, ja sekin aika tuntuu vain vaivaiselta viikolta), kun kerran viime yönä flown kourissa kiusallisen, melkein tuskallisen, portfolion tuottaminenkin tuntui suorastaan ilolta, vai kirjoittaisinko ehkä päiväkirjaa, ja jälkimmäisessä tapauksessa tuottaisinko tekstiä vuoden vanhaan rumahkoon vihkoon (mikä pani minut valitsemaan sen? muistan kirjoittaneeni ensimmäisessä tekstissä valkoisesta teestä), josta sitä paitsi olen joskus repäissyt palan läheltä keskiaukeamaa, joka on pian kohdalla, vai etsisinkö jostain kauniin kirjan, ehkä sellainen pitäisi itse päällystää, onkohan minulla jossain vielä rumia sopivan mallisia kirjoja päällystettäviksi - - päädyin blogiin. Kun kirjoitan tarpeeksi kauan, saan ehkä tietää mitä ajattelen, ja ovatko ajatukseni omiani vai toisilta omaksuttuja. Äskeisen blogin tyyli oli kodikas ja lempeä, rauhallinen.

Aha. Ajattelen näköjään valkoista teetä. Toinenkin mukillinen meni ja sitten kertasin netistä sen terveysvaikutuksia. Että se onkin hyvää! Kunhan ei liota teepussia liian kauan eikä liian kuumassa vedessä. Tykkään eniten hetijuotavan lämpöisestä vedestä, kuulemma sen pitäisi olla 80-asteista valkoiselle teelle. Minulla ei ole sopivaa lämpömittaria. (Huonelämpömittari löytyy, kinkku- ja kuume- myös, piakkoin vauvan kylpyvesimittari, mutta ei teemittaria eikä pakkas-.)

Olen yrittänyt oppia pitämään rooiboksesta, mutta täytyy tunnustaa, etten oikein ole päässyt sen makuun. Joskus olen huuhtonut sillä hiuksiani, lähinnä värin takia ja tuoksun, vaikkei sillä varmaan oikeasti ole mitään vaikutusta. Iso paketti ainakin kuluu.

Yritin tyhjentää litteroinnin sekoittamaa päätäni lukemalla kirjaa, mutta se oli sekava ja kummallinen, olkoonkin feministinen utopia, mutta aivan, aivan liian scifiä. Jätin sen kesken ja halusin etsiä käsiini jonkin uuden mukavan blogin. Menen sinne takaisin kohta.

7 kommenttia:

Ronja kirjoitti...

Feministinen utopia kuulostaa jännältä. Kerropas kirjan nimi.

Inana kirjoitti...

Joanna Russ: "Naisten planeetta" ja toinen kirja "Piknikki paratiisissa".

Tykkäsin enemmän Herlandista.

Maija kirjoitti...

Ystävä hyvä, eikö siellä netissä lukenu ettei raskaana olevat saa juoda valkoista teetä. Mielestäni joistain oon lukenu ettei raskaana oleville suositella valoista teetä. Mutta voin kyllä muistaa väärinkin.

Inana kirjoitti...

Todista se! Todista tai en usko yhtään!

Sushi kirjoitti...

Oma äitini joi kahvia minua odottaessaan, eikä siitä mitään haittaa koitunut. Kokonaisuus on varmaankin enemmän kuin osiensa summa, ts. harva yksittäinen (ruoka-)aine pilaa lapsen terveyttä kohtuudella nautittuna. (Itse voisin jopa kuvitella juovani muutaman kerran raskausaikana lasin viiniä ruoan kanssa, tosin enpä tässä nyt ole lapsia hankkimassa, joten aika turha miettiä tällaista, ja muita en erityisemmin halua ohjeistaa.)

astarael kirjoitti...

Jos tarpeeksi lukee ohjeita, mitään ei saa syödä, juoda tai hengittää. Kohtuus kaikessa, vältä tuorejuustoja, se taisi olla listan pahimmassa päästä. Piritalta löytyy pari A4:sta kiellettyjä aineita raskauden aikana, mikäli kiinnostaa.

Rooibos kirjoitti...

Hei :) - tulin vastavierailulle. Tuosta teen lämpötilasta: kaupoissa myydään nykyään hi-tech-vedenkeittimiä, joissa saa valita, kuinka lämpimäksi teevesi lämmitetään. Vaihtoehtoja on tyyliin 60 astetta, 80 astetta, 92 astetta... Eli jokaiselle "pääteelaadulle" omansa. En ole hankkinut. Ehkä sitten joskus, kun rupean hifistelemään tai kyllästyn kiiltäväkylkiseen vesipannuuni.