lauantai 20. kesäkuuta 2009

Kieppo

Olen alkanut viime aikoina ajatella, että pitäisi joskus kokeilla huvipuistokieputtimia. En ole koskaan ollut sellaisissa, paitsi ketjukarusellissa (kiljuin) ja maailmanpyörässä (halusin pois) ja jossain junassa, joka kallisteli häiritsevästi sivulle-sivulle. Mutta koska niin moni ihminen tykkää kieppua oudoissa oksetuskoneissa, ehkä niissä sitten on jotain oikeasti hienoa, jotain katarttista. Voiko sanoa ettei tykkää jostain, jos ei ole koskaan uskaltanut kokeilla, ja mielipide muutenkin perustuu 15 vuotta vanhoihin olosuhteisiin?

Ehkäpä siis päädyn Lintsille M:n kanssa, joka ehdottikin juuri sitä kirjeessään. Mutta entä jos häpäisen itseni jotenkin? Menetän tajuntani? Entä jos lasken alleni? Tekevätkö ihmiset niin maailmanpyörässä?

Mutta kummitusjunaan ette minua saa. Yksi kerta siellä (silmät kiinni ja kädet korvilla ja kokonaan rutistuneena vaunun jalkatilaan) riitti mainiosti.

4 kommenttia:

Sushi kirjoitti...

Kannattaa mennä kaikkiin vuoristoratalaitteisiin. Niissä ei tule paha olo, koska ne eivät pyöri. Lisäksi ne ovat sangen elämyksellisiä ja niistä näkee vaihtuvia maisemia. Pyörivät laitteet kannattaa jättää käymättä tai ainakin viimeisiksi. Paitsi Kieputinta (ent. Enterprise) suosittelen kyllä. <3

Vietän juhannusta kotona kipeänä! Prkl, flunssa ei lopu koskaan.

Sushi kirjoitti...

Ai niin joo, piti vielä sanoo että kummitusjuna on kyllä oikeesti pahin. Siinä tuntuu että lähtee henki. Hyi, en oikein tykkää siitä!

M kirjoitti...

En mäkään tiedä uskallanko kovin monee laitteeseen mennä, mut onhan vaihtelua ees kierellä ja kattella et tohon en ainakaan mee. Näitten maalaismaisemien sijaan.

astarael kirjoitti...

Kummitusjuna on Jännä Juttu. Teoriassa se on tosi pelottava. Ja sitten toisaalta kun vanhenee ja Avaa silmät, toteaa että se on muovia, tekorääkäisyjä ja epähygieenisiä rättejä niskaan (tämä pelottaa minua eniten, ei toki niin kuin kuuluisi. Otan ensi kerralla desinfiontiainen mukaan). Kerran pelkäsin tosissani Norjassa. Se oli tehty kallion sisään ja leikki aidosti luonnonominaisuuksilla...

Mutta kieputtimet ovat kauheita, eikä niitä tarvitse kestää jos ei kestä. sirkukset ja eläinpuistot ovat parempia minusta.